آموزش غیرفعال کردن قابلیت جمع‌آوری اطلاعات تایپ کاربران در ویندوز

آموزش غیرفعال کردن قابلیت جمع‌آوری اطلاعات تایپ کاربران در ویندوز

هنگام راه‌اندازی یک کامپیوتر جدید مجهز به سیستم‌عامل Windows، بسیاری از کاربران بدون مطالعه دقیق گزینه‌های حریم خصوصی، مراحل را به‌سرعت تایید می‌کنند. یکی از این تنظیمات پیش‌فرض به Microsoft اجازه می‌دهد نمونه‌هایی از متون تایپ‌شده یا دست‌نویس کاربر را برای بهبود قابلیت‌هایی مانند تشخیص دست‌خط، تکمیل خودکار کلمات و اصلاح املایی جمع‌آوری کند. اگرچه مایکروسافت مدعی است این داده‌ها را ناشناس‌سازی می‌کند و شناسه‌های هویتی، ایمیل‌ها و ارقام را از آن‌ها حذف می‌کند، اما بسیاری از کاربران ترجیح می‌دهند برای حفظ حریم خصوصی خود، این دسترسی را غیرفعال کنند.

روش غیرفعال کردن جمع‌آوری اطلاعات تایپ در ویندوز

برای جلوگیری از ارسال داده‌های تایپ و دست‌نویس خود به مایکروسافت، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

ابتدا به بخش Settings بروید و مسیر Privacy & security و سپس Diagnostics & feedback را دنبال کنید. در این صفحه، گزینه Improve inking and typing را پیدا کرده و آن را غیرفعال (Off) کنید. در نسخه‌های قدیمی‌تر ویندوز که ممکن است این گزینه به‌طور مجزا وجود نداشته باشد، این اطلاعات زمانی جمع‌آوری می‌شوند که ارسال داده‌های تشخیصی روی حالت Full تنظیم شده باشد؛ بنابراین در صورت عدم مشاهده گزینه اول، باید این بخش را تغییر دهید.

رویکرد سخت‌گیرانه‌تر برای حفظ حریم خصوصی در Windows 11

اگر می‌خواهید امنیت اطلاعات خود را بیشتر ارتقا دهید، می‌توانید در همان صفحه Diagnostics & feedback، گزینه Send optional diagnostic data را نیز غیرفعال کنید. با خاموش کردن این گزینه در Windows 11، قابلیت Improve inking and typing و برخی موارد دیگر مانند View diagnostic data نیز به‌طور خودکار غیرفعال می‌شوند. مایکروسافت اعلام کرده است که غیرفعال کردن داده‌های تشخیصی اختیاری، تاثیری روی امنیت و عملکرد عادی دستگاه شما نخواهد داشت.

علاوه بر این، تنظیم دیگری به نام Customized inking and typing dictionary در مسیر Privacy & security > Inking & typing personalization وجود دارد که از تاریخچه تایپ شما برای ایجاد یک واژه‌نامه شخصی و ارائه پیشنهادهای بهتر استفاده می‌کند. غیرفعال کردن این گزینه نیز به افزایش حریم خصوصی کمک می‌کند، هرچند که واژه‌نامه شخصی‌سازی‌شده شما را پاک خواهد کرد.